U kunt ons het beste bereiken via E-mail. Wij doen ons best om u binnen 24 uur te antwoorden.

Instagram

Website: NoRisk Software

Image Alt

Wandelen

Vuurtorenloop wandelweekend

Wandelen in het donker met de Noordwester

Je ogen zijn gewend aan het donker, het witte schelpenpad slingert voor je uit. Onder begeleiding van de maan lopen we een route van 6 kilometer door bos, over duin en langs het wad. Er wordt een beroep gedaan op al je zintuigen. Proef, ruik, voel en hoor de Vlielandse nacht tot leven komen.

Op de zaterdag in het Vuurtorenloop weekend organiseert de Noordwester in samenwerking met Staatsbosbeheer Vlieland een wandeling in het donker. Geen prestatieve wandeling, maar een wandeling die de zintuigen prikkelt. Vlieland behoort tot één van de donkerste plekken van Nederland. Hier kun je de nacht nog echt beleven en dat gaan we ook doen! Lopend en af en toe stilstaand ondergedompeld worden in nachtelijke sferen.

De start is rond 21.00 uur bij de Noordwester. Voor iedere deelnemer is er bij de finish iets lekkers en ligt een cadeautje klaar.

Zaterdagavond

20 april 2024

Vragen over de avondwandeling en inschrijvingen? Mail met info@denoordwester.nl.

Zaterdag of zondag overdag wandelen?

Tijdens het weekend van de Vuurtorenloop kun je niet alleen op zaterdagavond wandelen. Ga op eigen gelegenheid op avontuur op het eiland en kies één of meer van onderstaande gloedieuwe wandelroutes uit. Ze starten allemaal bij VVV Vlieland en de routes zijn daar ook tijdens openingstijden af te halen voor 1 euro. Veel plezier.

Dorpswandeling

Wandelend over het eiland geeft je vele mogelijkheden om Vlieland te ontdekken. Deze route is om het mooie dorp verkennen met zijn rijke historie. Wanneer je het dorp verlaat, kun je genieten van de natuur, rust en ruimte op het eiland.

Bos, duin en strand

Trek de wandel- schoenen aan en ontdek het bos, strand en de duinen van Vlieland te voet. Tijdens deze wandeling zie je Vlieland door het bos, stukje duin en vanaf het strand. Het groene bos heeft een rijke biodiversiteit. Van het dierenrijk klein naar groot tot bomen die het hele jaar groen zijn. De natuur is elk jaargetijde bijzonder.

De Punt om

Zin in een wandeling over het strand? Dan is ‘de punt om’ de geschikte route voor jou! Ontdek het strand en de duinen van Vlieland te voet. Vanaf het strand kan je in verschillende jaargetijden vogels, zeehonden en andere wilde dieren spotten.