Info

Home / Info
Arrangementen
Meedoen aan de Vuurtorenloop leent zich bij uitstek voor een langer verblijf op Vlieland. Voor informatie over de vele verblijfsmogelijkheden en arrangementen kunt u bij ons terecht op de pagina Arrangementen. Daarnaast kunt u terecht bij de VVV Vlieland of VisitVlieland.com.
Afstanden
De afstand van de avondwandeling “All along the lighthouse” is plus minus 4,5 zeemijl, ofwel 8,5 kilometer De afstand van de zondagwandeling is 6,5 zeemijl, ofwel 12 kilometer Er zijn hardloopafstanden van 10 zeemijl = 18,5 kilometer en 5 zeemijl = 9,25 kilometer De jeugdloop heeft de volgende afstanden:
  • Van 6 tot en met 8 jaar: ca. 700 meter
  • Van 9 tot en met 12 jaar: twee rondes van ca. 700 meter (dus ca. 1.400 meter)
  • Van 13 tot en met 15 jaar: drie rondes van ca. 700 meter (dus ca. 2.100 meter).
Boottijden
Voor de actuele dienstregeling en gewijzigde afvaarten kijkt u op  de website van Rederij Doeksen.
Boten reserveren
Boek op tijd uw boot voor zowel de heen- als terugreis via www.rederijdoeksen.nl. Ook is er de mogelijkheid tot het huren van een watertaxi. Kijk voor de mogelijkheden op www.waddentaxi.nl en/of www.vlielandwatertaxi.nl
Eigen risico en verantwoordelijkheid
Iedere deelnemer loopt op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid. De organisatie aanvaardt t.o.v de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid, van welke aard dan ook. Verzekering is een zaak van de deelnemers zelf. Bij onverhoopte afgelasting vindt geen restitutie plaats.
Finish
Voor alle afstanden is de finish bij Sportcentrum Flidunen. Om 15.00 uur wordt de finish gesloten.
Foto’s
Na afloop van de Vuurtorenloop vindt u een groot aantal foto’s op www.vuurtorenloop.nl.
Herinnering en medailles
Deelnemers aan de wandelingen ontvangen allemaal een leuke herinnering. Deelnemers aan de hardloopafstanden ontvangen allemaal een mooie medaille.
Inlichtingen
Voor inlichtingen zie onze contactpagina.
Inschrijfgeld
De kosten voor inschrijven vindt u onderaan op onze homepagina.
Inschrijven
U kunt zich inschrijven als de inschrijfformulieren actief zijn op onze inschrijfpagina.
Jeugdloop
Voorafgaand aan de Vuurtorenloop is er een jeugdloop voor de jeugd van 6 tot en met 15 jaar. Er wordt op zondagochtend vanaf 11.30 uur gestart bij Sportcentrum Flidunen.
Kleedruimtes en douches
Er zijn kleedkamers en douches bij de start/finish locatie: Sportcomplex Flidunen.
Limiet
De tijdslimiet voor de 10 mijl bedraagt 2,5 uur, dat wil zeggen dat de finish om 15.00 uur wordt gesloten.
Medische voorzieningen
Bij de start, finish en op het parcours zijn medische voorzieningen aanwezig; bij iedere verzorgingspost bevindt zich tevens een EHBO-post. De wandelaars krijgen een stempelkaart met een noodnummer mee.
Parcours
Het parcours bestaat uit verharde wegen, glooiende schelpenpaden en ongeveer 1 kilometer strand. Bij zeer slechte omstandigheden kan het traject over het strand worden vervangen door een alternatieve route.
Parkeren in Harlingen
In Harlingen kunt u parkeren op enige loopafstand (ca. 10 minuten) van de boot, volg hiervoor de borden ‘Lang Parkeren’ of kijk op www.harlingenparkeren.nl.
Persoonlijke spullen
U kunt uw kleding en persoonlijke spullen achterlaten in de sporthal van Sportcentrum Flidunen.
Prijsuitreiking
Voor alle afstanden (ook de jeugdloop) vindt de prijsuitreiking plaats in sportcentrum Flidunen vanaf 15:00 uur.
Prijzen
De nummers 1,2 en 3 ontvangen een beker en een geldbedrag. De overall-winnaars (dames en heren 5 en 10 zeemijl) krijgen een weekend Vlieland voor twee personen aangeboden. De winnaars van de sprint ontvangen een alternatieve prijs.
Startlocatie
De startlocatie van het hardlopen en de zondagwandeling is bij sportcentrum Flidunen. De startlocatie van de avondwandeling is in de Dorpsstraat.
Startnummers
U kunt uw startnummers vanaf 10.00 uur op naam afhalen bij sportcentrum Flidunen op de wedstrijddag.
Starttijden
  • 10 zeemijl (wedstrijd): 12.30 uur
  • 5 zeemijl (wedstrijd): 13.00 uur
  • De jeugdloop start vanaf 11.20 uur
  • Wandeling zondag 12.00 uur
  • Wandeling zaterdagavond 21.15 uur
Tijdregistratie
Bij de beide hardloopafstanden van de Vuurtorenloop wordt de MYLAPS BibTag gebruikt voor het registreren van je tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder.
Uitslagen
De (voorlopige) uitslagen kunt u op de wedstrijddag na 19.00 uur vinden onder Uitslagen op deze website en op www.uitslagen.nl.
Verzorging hardlopen
Bij de verzorgingsposten (om de 5 km) vindt u achtereenvolgens: waterzakjes en sponzen. Bij de finish ontvangt u sportdrank en fruit.
Verzorgingsposten wandelen
Er is verzorging onderweg. Maar het kan geen kwaad om extra water en wat extra energie mee te nemen voor onderweg, zoals een broodje, een energiereep of wat fruit. Bewaar de verpakking en ander afval tot je een afvalbak tegenkomt, denk aan de mooie natuur.
Wedstrijdsecretariaat
Het wedstrijsecretariaat is op de dag zelf gevestigd in Sportcentrum Flidunen. Jouke Valk, Klaas Taekesland 4, 9076 JA St.-Annaparochie e-mail: wedstrijd@vuurtorenloop.nl tel.: 0518-403587
Honden en (kinder)wagens
Het is toegestaan, mits aangelijnd, uw hond mee te nemen tijdens de wandeling. Het kan echter voorkomen dat er op bepaalde binnenlocaties geen honden worden toegelaten. Uw hond kan dan buiten even op u wachten. Het gebruik van kinderwagens of bolderwagens wordt, gezien de aard van route, afgeraden.
Daginschrijving “All along the lighthouse”
U kunt zich op zaterdagmiddag in de Dorpsstraat tot een uur voor aanvang inschrijven voor de wandeling. Let wel! Vol is vol.