De route voert over het Noordzeestrand, langs de jachthaven, door bos en duin en door het dorp. En natuurlijk over het Vuurboetsduin, bij de 10 zeemijl zelfs twee keer!
ZWAAR
MOOI
HARDLOPEN
Als u goed luistert hoort u de meeuwen en lepelaars u aanmoedigen!
ZWAAR
MOOI
HARDLOPEN
Voorafgaand aan de Vuurtorenloop wordt een jeugdloop gehouden voor de jeugd van 6 tot en met 15 jaar. Het parcours gaat door het bos rond Sportcentrum Flidunen.
ZWAAR
MOOI
HARDLOPEN
De top van het Vuurboetsduin beslecht! Dat is toch zo'n 40 meter omhoog. Waar vind je dat?
ZWAAR
MOOI
HARDLOPEN
Na het veertig meter hoge Vuurboetsduin gaat de route ook weer naar beneden. Hier krijgt u een slinger mee naar de finish.
ZWAAR
MOOI
HARDLOPEN
De start-finish is bij Sportcentrum Flidunen. Hier vindt u alle faciliteiten voor een goede start en uiteraard een (gezellige) finish
ZWAAR
MOOI
HARDLOPEN

De vuurtorenloop, MOOI ZWARE hardloopwedstrijd!

De hardloopwedstijd op zondag kent twee afstanden, te weten 5 zeemijl (9,5 km) en 10 zeemijl (18,5 km). De route bestaat uit een inspirerend, gevarieerd maar bovenal uitdagend parcours: door bos en dorp, over duin en strand. Onderdeel van de hardlooproute is tevens de beklimming van het Vuurtorenduin (43 m. hoog en 14,5% stijgingspercentage). De slogan van de hardloopwedstrijd is dan ook niet voor niets ‘Mooi zwaar!’ 

Tijdens deze route kun je jezelf ultiem uitdagen door mee te doen aan de sprint om de snelste tijd neer te zetten de top van het Vuurboetsduin te beklimmen: een stijgingspercentage van 15 %, een hoogte van 43 meter en een totale lengte van 420 meter. Niveau: sloper. Knal tijdens dit evenement zo snel mogelijk naar boven en wie weet win je met de snelste tijd (mits je vervolgens het parcours uitloopt).

Hardlooproute 10 zeemijl

10 zeemijl (18,5 km)

Hardlooproute 5 zeemijl

5 zeemijl (9,25 km)