U kunt ons het beste bereiken via E-mail. Wij doen ons best om u binnen 24 uur te antwoorden.

Instagram

Website: NoRisk Software

Opinie: wandelen is beter dan hardlopen?!

Opinie: wandelen is beter dan hardlopen?!

Sporten is heel gezond en helpt bij het afvallen, zo ver zijn we. Maar er bestaan ook veel misverstanden over lichaamsbeweging. De bekende Vlaamse fysiotherapeut Lieven Maesschalck, die ook diverse topsporters begeleidt, legt uit hoe het echt zit.

Zo zegt hij over het verschil tussen ‘s ochtends of ‘s avonds sporten: “Als je sport om vet te verbranden, kun je het beste ’s morgens voor het ontbijt sporten. Rustig gaan joggen met een lage hartslag is ideaal om vet te verbranden. Drink voor je gaat lopen ook nog een stevige kop koffie. De cafeïne zal je vetverbranding nog een extra boost geven!” Daar staat tegenover dat ‘s avonds sporten je sterker maakt. “Omdat je lichaamstemperatuur later op de dag piekt, ben je in principe sterker dan in de ochtend. Bovendien ligt je pijngrens hoger in de middag/avond, waardoor je sneller je grenzen zal verleggen.”

Verder helpt hij het misverstand de wereld uit dat hardlopen beter is dan wandelen. Op de vraag wat het gezondst is bij afvallen, hardlopen of wandelen, antwoordt hij: “Ongetwijfeld wandelen. Als je flink doorstapt, worden alle spieren in je lichaam geactiveerd, zonder dat het lichaam zwaar wordt belast. Tijdens het wandelen zal je hartslag ook niet zo hoog stijgen als bij het hardlopen. Om vetten te verbranden, mag je niet trainen in hoge hartslagen, dus dan is stevig wandelen een zeer goede optie.”

We zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij?

Bron(nen): HLN  & MSN.

Post a Comment

Vuurtorenloop Update 😷

Vanwege de onzekere situatie door het coronavirus (Covid-19) is het onzeker of de Vuurtorenloop 2021 plaats zal vinden. Begin januari zal een go/no go moment zijn en hopen we jullie te kunnen verblijden met positief nieuws. Tot die tijd: blijf allemaal gezond!