U kunt ons het beste bereiken via E-mail. Wij doen ons best om u binnen 24 uur te antwoorden.

Instagram

Website: NoRisk Software

Opinie: wandelen is beter dan hardlopen?!

Opinie: wandelen is beter dan hardlopen?!

Sporten is heel gezond en helpt bij het afvallen, zo ver zijn we. Maar er bestaan ook veel misverstanden over lichaamsbeweging. De bekende Vlaamse fysiotherapeut Lieven Maesschalck, die ook diverse topsporters begeleidt, legt uit hoe het echt zit.

Zo zegt hij over het verschil tussen ‘s ochtends of ‘s avonds sporten: “Als je sport om vet te verbranden, kun je het beste ’s morgens voor het ontbijt sporten. Rustig gaan joggen met een lage hartslag is ideaal om vet te verbranden. Drink voor je gaat lopen ook nog een stevige kop koffie. De cafeïne zal je vetverbranding nog een extra boost geven!” Daar staat tegenover dat ‘s avonds sporten je sterker maakt. “Omdat je lichaamstemperatuur later op de dag piekt, ben je in principe sterker dan in de ochtend. Bovendien ligt je pijngrens hoger in de middag/avond, waardoor je sneller je grenzen zal verleggen.”

Verder helpt hij het misverstand de wereld uit dat hardlopen beter is dan wandelen. Op de vraag wat het gezondst is bij afvallen, hardlopen of wandelen, antwoordt hij: “Ongetwijfeld wandelen. Als je flink doorstapt, worden alle spieren in je lichaam geactiveerd, zonder dat het lichaam zwaar wordt belast. Tijdens het wandelen zal je hartslag ook niet zo hoog stijgen als bij het hardlopen. Om vetten te verbranden, mag je niet trainen in hoge hartslagen, dus dan is stevig wandelen een zeer goede optie.”

We zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij?

Bron(nen): HLN  & MSN.

Post a Comment

Ook de Vuurtorenloop editie 2020 gaat NIET door vanwege Coronavirus!

We  hebben nog een tijdje gehoopt dat het niet nodig zou zijn, maar na een overleg met het college van Burgemeester en Wethouders van Vlieland zal de Vuurtorenloop editie 2020 niet door gaan vanwege de situatie en de maatregelen van de Rijksoverheid omtrent het Coronavirus. Dit geldt voor het gehele evenement, dus de wandeling en alle hardloopafstanden.

Hoe nu verder?

We zijn als organisatie nu vooral erg teleurgesteld. We hadden zoveel gave dingen in de startblokken staan. Alle deelnemers aan de Vuurtorenloop Vlieland 2020 krijgen een deel van het inschrijfbedrag terug.  Zoals u zult begrijpen zijn er voor het evenement ook al kosten gemaakt en verplichtingen aangegaan. We hopen op uw begrip.

Informatie

Voor de meest gestelde vragen verwijzen wij u graag naar deze pagina.

Heeft u aanvullende vragen over de inschrijving, neem dan contact met ons op via inschrijven@vuurtorenloop.nl. Heeft u nog andere vragen, laat het dan weten via info@vuurtorenloop.nl. Door de drukte omtrent de afhandeling van de afgelasting, kan het even duren voordat u antwoord krijgt.